Hoppa till sidans innehåll

2-2 i Höreda

06 MAJ 2019 10:05
Det blev som väntat en tuff bortamatch för IFK när laget gästade Höreda utanför Eksjö. Efter 1-2-underläge i paus blev det till slut 2-2, och blåvitt är ännu obesegrat.
  • Skapad: 06 MAJ 2019 10:05

Spelmässigt borde dock IFK tagit en trepoängare. Kamraterna dominerade matchen och hade flera målchanser utöver målen. En dålig sista kvart av första halvleken gjorde att IFK fick nöja sig med en poäng.

Efter ett väl genomfört anfall tog IFK ledningen i 29:e minuten genom Stephen Tchouate. Dessförinnan hade Viktor Olsson gjort ett mål som domarna inte sig. Bollen tog i hjulet innanför målet och studsade ut.. Alla såg det, inklusive hemmaspelare och publik, men tyvärr inte domarna....

Sista kvarten före paus blev ödesdiger för IFK. Höreda kvitterade på en snygg hörnvariant, och några minuter senare blev det 2-1 efter slarv hos IFK-arna.

Andra halvleken dominerades nästan helt av IFK frånsett några farliga kontringar från hemmalaget. Habib Askar kvitterade efter en kvart med ett härligt skott i ena krysset. Därefter radades ett antal chanser upp för ett avgörande, men det var alltid ett ben eller något annat i vägen. Så är det ibland i fotboll, men hur som helst har IFK fått en bra start i serien med två vinster och två oavgjorda på de fyra inledande matcherna.

Habib Askar var matchens dominerande spelare på mittfältet, och ett mycket fint inhopp gjordes av Dexter Karlsson.

På fredag 10 maj blir det betydligt tuffare motstånd för IFK, som då gästas av seriefavoriten Myresjö/Vetlanda FK. Matchstart är kl 19.00 på Arena Oskarshamn.

Skribent: Kent Persson
E-post: This is a mailto link
okg_logotype
Oskarshamn Energi
swedbank_logo
SKB
 
elajo
coop_extra
 Dina_166px
 dekra
holmgrens_bil_nyil 
 

Postadress:
IFK Oskarshamn - Fotboll
Box 168
57224 Oskarshamn

Kontakt:
Tel: 049110670
E-post: kansli@ifkoskarshamn...

Se all info