Hoppa till sidans innehåll

Förlust för B-laget

17 JUN 2014 10:08
Dålig inställning bäddade för en onödig förlust för IFK i sista vårmatchen i Östra reservserien. Gästande AFC (Ariel/Fårbo) vann på Arena Oskarshamn med 4-3 efter 2-0 i paus.
  • Skapad: 17 JUN 2014 10:08

IFK hade chansen att haka på i toppstriden av serien, men av någon oförklarlig anledning var det viljelöst och håglöst i Kamraternas lag redan från start. AFC visade en helt annan inställning och kämpaglöd, och hade klart kommando över matchen under första halvleken. Fullt rättvist ledde också gästerna med 0-2.

Inte blev det bättre av att IFK fick en spelare helt onödigt utvisad redan efter 20 minuter.

 

Andra halvleken blev betydligt bättre från IFK:s sida. Trots en man mindre hade man ett klart övertag, och var nära att åtminstone klara en poäng.

 

Amar Zubcevic svarade för alla IFK:s tre mål, två på straff och en på frispark.

 

AFC avgjorde på straff strax efter att IFK kvitterat till 3-3. Under matchen sista kvart låg hemmalaget på hårt för kvittering, men AFC höll undan, och deras seger var absolut inte oförtjänt framförallt för att de visade en helt annan instälning och vilja än blåvitt.

 

Fotboll är ett lagspel där alla måste kämpa för varandra, och det är något flera av IFK:s spelare måste lära sig. Trots att man kanske på de flesta positioner är individuellt bättre än AFC-spelarna, så måste man beundra gästerna som kämpade för varandra och laget, och detta gav också tre välförtjänta poäng.

Skribent: Kent Persson
E-post: This is a mailto link
okg_logotype
Oskarshamn Energi
swedbank_logo
SKB
 
elajo
coop_extra
 Dina_166px
 dekra
holmgrens_bil_nyil 
 

Postadress:
IFK Oskarshamn - Fotboll
Box 168
57224 Oskarshamn

Kontakt:
Tel: 049110670
E-post: kansli@ifkoskarshamn...

Se all info