Hoppa till sidans innehåll

Hedersam förlust igen....

21 SEP 2014 10:26
IFK åkte på en ny hedersam förlust i elitfyran borta mot topplaget Alstermos IF. Hemmalaget vann med 2-1 (1-0) efter avgörande i slutminuterna.
  • Skapad: 21 SEP 2014 10:26

Blåvitt har verkligen inte marginalerna på sin sida detta året. I bortamatchen mot Alstermo IF blev det en ny knapp förlust trots en överlag fin insats med bra inställning från samtliga spelare. När dessutom Mönsterås vann skiljer det nu bara en poäng till direkt nedflyttningsplats när två omgångar återstår.

 

Alstermo startade matchen i allra högsta tempo och satte hård press på IFK:s försvar. Följdriktigt kom också hemmalagets ledningsmål efter en kvart. Efterhand arbetade blåvitt in sig i matchen, och det blev betydligt jämnare. David Pettersson hade ett friläge som hemmamålvakten räddade. I slutsekunderna var det kalabalik framför Alstermo-målet men bollen ville inte in i målet.

 

Efter paus kom IFK ut som ett nytt lag. Betydligt bättre aggressivitet från alla håll och det var Kamraterna som tog tag i spelet. Kvitteringen kom också fullt välförjänt efter en kvart genom Hampus Savolainen efter hörna sedan Sebastian Johansson nickskarvat.

 

Nu böljade spelet fram och tillbaka. Båda lagen var ute efter trepoängaren och målchanserna avlöste varandra på båda sidor. IFK borde dock haft en straff när David Pettersson fälldes i friläge en kvart före full tid men domaren friade.

 

Men fem minuter innan slutsignalen avgjordes matchen. En lång utspark från hemmamålvakten blev som ett flipperspel i IFK:s straffområde och till slut studsade bollen fram till en fri Alstermo-spelare som något turligt satte dit segermålet. Snöpligt för Kamaterna som gjort en utmärkt andra halvlek.

 

Hela IFK:s lag får en eloge för sista timmen av matchen och för bra inställning. Ett stort extra plus till mittbacken Robin Martinsson, som helt plockade ned hemmalagets stora stjärna Peter Ivarsson. Frågan är om inte detta var Robins bästa match överhuvudtaget i den blåvita tröjan. Hampus Savolainen kompletterade honom utmärkt, och på mittfältet svarade Jakob Rydberg för en strålande andra halvlek.

 

Nu gäller det för IFK att ta nya tag i den viktiga hemmamatchen på torsdag 25/9 kl 19.00 mot Blomstermåla IK. En vinst är nog nödvändig för att undvika nedflyttning. Vi hoppas på stort stöd från IFK:s anhängare....

Skribent: Kent Persson
E-post: This is a mailto link
okg_logotype
Oskarshamn Energi
swedbank_logo
SKB
 
elajo
coop_extra
 Dina_166px
 dekra
holmgrens_bil_nyil 
 

Postadress:
IFK Oskarshamn - Fotboll
Box 168
57224 Oskarshamn

Kontakt:
Tel: 049110670
E-post: kansli@ifkoskarshamn...

Se all info