Hoppa till sidans innehåll
Foto: Roger Ljung

Hedersam förlust mot topplaget

24 JUN 2014 10:51
Trots att IFK gjorde en riktigt bra insats, speciellt i första halvlek, blev det förlust mot serieledande Kalmar AIK vid måndagskvällens seriematch i elitfyran på Arena Oskarshamn.
  • Uppdaterad: 08 JUN 2016 02:19

Gästande Kalmar AIK visade stor effektivitet när man trots klart spelövertag för Kamraterna vann med 2-0 efter en mållös första halvlek.

 

Frånsett matchens fem första minuter dominerade blåvitt totalt den första halvleken och bjöd på stundtals riktigt bra fotboll. Massor av chanser skapades också för att ta ledningen. Både Amar Zubcevic och David Pettersson hade rena frilägen, men utmärkte KAIK-målvakten räddade båda gångerna. David Pettersson träffade även ribban och en boll nickades bort på mållinjen. Därutöver ett antal ytterligare bra chanser vittnar om att IFK borde haft en klar ledning i paus.

 

Men som så ofta när man inte utnyttjar sina tillfällen blir det i stället mål i baken. I 57:e minuten kom bakslaget i form av en snabb omställning från det effektiva kalmarlaget. IFK kämpade emellertid på bra och hade chanser till kvittering. En kvart före full tid avgjordes dock matchen. Efter en KAIK-hörna blev det ett skott som ändrade riktning på en IFK-försvarare och ställde Otto Pettersson i målet chanslös. Ridå!

 

Ganska typiskt för utgången när ett bottenlag möter ett topplag är att det sistnämnda utnyttjar sina lägen effektivt, och det var precis som skedde. Trots att Kalmar AIK är ett överlägset topplag var man inget märkvärdigt lag. Man spelade ganska effektivt med mycket långbollar och omställningar.

 

IFK däremot spelade ett trevligt och sevärt kortpassningsspel, men var ju inte speciellt effektivt, och gjorde heller inga mål, vilket ju spelet går ut på. Hela laget får dock en eloge för en väl genomförd insats, och det är bara att hoppas att laget kan upprepa spelet och vara lite effektivare i våravslutningen nu på fredag 27/6 kl 19.00 mot Mönsterås GIF på Arena Oskarshamn.

Skribent: Kent Persson
E-post: This is a mailto link
okg_logotype
Oskarshamn Energi
swedbank_logo
SKB
 
elajo
coop_extra
 Dina_166px
 dekra
holmgrens_bil_nyil 
 

Postadress:
IFK Oskarshamn - Fotboll
Box 168
57224 Oskarshamn

Kontakt:
Tel: 049110670
E-post: kansli@ifkoskarshamn...

Se all info