Hoppa till sidans innehåll

IFK skrällde i cupen

21 MAJ 2014 10:46
IFK stod för en ordentlig skräll i Hyundai Cup (Smålandscupen) genom att besegra division-2-laget Lindsdals IF med hela 5-2 efter 0-2-underläge i paus.
  • Skapad: 21 MAJ 2014 10:46

Det var ett heltaggat och revanschsuget IFK som tog Arena Oskarshamn i besittning i Smålandscupens tredje omgång. Att motståndet bestod av ett lag från division 2 gjorde de blåvita spelarna ännu mer tända inför uppgiften.

 

Trots att IFK inledde bra med flera fina anfall och kombinationer, så tog ändå gästande LIndsdal ledningen efter cirka en kvart genom en hörna som gick direkt i mål. Hemmalaget fortsatte att jobba på och skapade några fina chanser. Men bara några minuter innan paus kom 0-2-målet, som man befarade skulle knäcka IFK. För trots allt hade man gjort en bra halvlek och låg ändå under med 0-2.

 

Andra halvleken skulle dock bli kanske den bästa IFK gjort på flera år. Laget radade upp det ena fina anfallet efter det andra och gjorde 5-0 på ett helt paralyserat LIndsdal. Dessutom ett tvivelaktigt bortdömt mål.

 

I 51:a minuten lobbade Amar Zubcevic mycket snyggt in 1-2 på Sebastian Johanssons nickskarvning. Samma spelare låg bakom kvitteringen i 65:e minuten. Sebastian spelade elegant fram Amar som mycket säkert placerade bollen i nät.

Nu var IFK inne i ett stim. I 68:e minuten nickade Emil Ulmborg med kraft och elegans in 3-2 på Hampus Savolainens långa inkast. Ytterligare fem minuter senare tryckte Victor Ivarsson in 4-2 efter Amar Zubcevics smarta frispark. Tre minuter före full tid fastställde Robin Martinsson slutresultatet 5-2 på retur efter Hampus Savolainens nick i ribban. Strax innan hade Amar Zubcevic en boll i nät som tvivelaktigt dömdes bort.

 

Sammantaget en strålande match av IFK och en fullt rättvis seger. Förhoppningsvis ger det råg i ryggen inför det fortsatta seriespelet, som ju inte börjat så bra. Att nämna någon före den andre vore orättvist, då alla IFK-spelare svarade för en helgjuten insats och en härlig inställning.

 

Nästa cupomgång spelas senast 19 juni, och visst finns förhoppningar om att få möta lokalkonkurrenten och division-1-laget Oskarshamns AIK.

 

Men först är det seriespel som gäller. På lördag 24/5 kl 15.00 kommer serietrean och kalmarlaget Ängö BK till Arena Oskarshamn.

 

 

 

 

Skribent: Kent Persson
E-post: This is a mailto link
okg_logotype
Oskarshamn Energi
swedbank_logo
SKB
 
elajo
coop_extra
 Dina_166px
 dekra
holmgrens_bil_nyil 
 

Postadress:
IFK Oskarshamn - Fotboll
Box 168
57224 Oskarshamn

Kontakt:
Tel: 049110670
E-post: kansli@ifkoskarshamn...

Se all info