Hoppa till sidans innehåll
Foto: Roger Ljung Erik Johansson gör 2-0 efter att bollen studsat rakt igenom Glömminge försvar

Klar seger för IFK i elitfyran

08 SEP 2014 09:46
IFK tog sin andra raka seger i elitfyran när topplaget Glömminge IF besegrades på Arena Oskarshamn med klara 4-0 (2-0).
  • Uppdaterad: 08 JUN 2016 02:19

Onekligen ser det ut som om blåvitt hittat formen i grevens tid. Förra veckans fina seger borta mot Ängö med 3-1 följdes upp med en klar 4-0-seger hemma mot Glömminge IF. Båda lagen som besegrats klart kämpar för kvalplatser till trean.

 

Inför ganska stor publik och strålande solsken tog IFK hand om kommandot direkt. Det bjöds på ovanligt bra passningsspel från blåvitt, och på en underbar genomskärare från Henrik Karlsson sprang David Pettersson igenom och satte säkert 1-0 efter en kvarts spel. Strax efter gjorde kom även 2-0 genom come-backande Erik Johansson efter en fast situation. IFK hade även två skott i ribban under första halvleken.

 

Efter paus försökte gästerna öka trycket men lyckades inte skapa några direkta farligheter. I stället utnyttjade Emil Ulmborg ett misstag i Glömminges försvar, och satte säkert dit matchavgörande 3-0. Slutresultatet 4-0 fastställdes av David Pettersson med en mycket elegant chip över målvakten efter en fin passning från Fredrik Lindh.

 

Läget har ljusnat betydligt för Kamraterna, som nu har fyra poäng ned till Mönsterås på direkt nedflyttningsplats. Spelet har blivit stabilare och effektivare. Samtliga svarade för en gedigen insats, och att nämna någon före den andre är orättvist.

 

Nu gäller det att bibehålla formen och inte slå sig till ro. Det är fyra viktiga matcher kvar i serien, och närmast på tur står bortamatch på lördag 13/9 mot Tjust FFi Gamleby.

Skribent: Kent Persson
E-post: This is a mailto link
okg_logotype
Oskarshamn Energi
swedbank_logo
SKB
 
elajo
coop_extra
 Dina_166px
 dekra
holmgrens_bil_nyil 
 

Postadress:
IFK Oskarshamn - Fotboll
Box 168
57224 Oskarshamn

Kontakt:
Tel: 049110670
E-post: kansli@ifkoskarshamn...

Se all info