Hoppa till sidans innehåll

Klar seger i derbyt

27 MAJ 2018 12:31
Det blev en klar seger för IFK i bortaderbyt mot Fårbo FF. Seger med 5-1 (1-0) innebär också att blåvitt gick upp i serietopp.
  • Skapad: 27 MAJ 2018 12:31

IFK rivstartade och skyttekungen Simon Johansson gav blåvitt ledningen redan i matchens första minut. Tydligen blev det lite för enkelt för IFK-arna tappade sedan helt skärpan i avslutningarna. Närmast att öka ledningen var Victor Olsson med ett skott i ribbans underkant. 1-0 stod sig halvleken ut.

Andra halvleken inleddes mörkt för IFK då Johan Törnström och Jwdan Mardini nickade ihop och dessutom kvitterade hemmalaget i samma anfall. Johan fick åka till sjukhus och Jwan byttes ut. Skadorna och kvitteringen gjorde att IFK gick ned på trebackslinje.

Fårob var ytterst nära att ta ledningen, men Mattias Ekedahl blev en räddande ängel på mållinjen, och i anfallet efter gjorde inhoppande Stephen Tchouate 2-1 till IFK. Därefter spelade han fram Simon Johansson till 3-1 och matchen var avgjord. I slutskedet spädde Stephen och Simon på med ytterligare vardera ett mål, och slutresultatet fastställdes till 5-1.

Extra plus i IFK till de båda målskyttarna samt Johan Kvarnmyr i försvaret.

Eftersom Västervik förlorade innebar IFK:s seger att laget gick upp i serieledning.

På lördag 2/6 blir det ett intressant och tufft derby på Arena Oskarshamn mot gästande IF Stjärnan.

 

Skribent: Kent Persson
E-post: This is a mailto link
okg_logotype
Oskarshamn Energi
swedbank_logo
SKB
 
elajo
coop_extra
 Dina_166px
 dekra
holmgrens_bil_nyil 
 

Postadress:
IFK Oskarshamn - Fotboll
Box 168
57224 Oskarshamn

Kontakt:
Tel: 049110670
E-post: kansli@ifkoskarshamn...

Se all info