Hoppa till sidans innehåll

Knapp förlust i derbyt

11 AUG 2014 09:44
Derbymatchen i elitfyran mellan IFK och Högsby blev en händelsefattig tillställning. Till slut lyckades ändå gästerna vinna med 0-2 efter en mållös första halvlek.
  • Uppdaterad: 11 AUG 2014 10:11

Efter förra veckans miserabla höststart visade IFK upp en bättre inställning i derbymatchen mot Högsby på Arena Oskarshamn. IFK bjöd inte gästerna på någonting i första halvlek, och eftersom man inte skapade några egna chanser slutade den följdaktligt mållös 0-0.

 

Även inledningen av andra halvlek pekade på en typisk 0-0-match. Inga målchanser skapades av något lag, det var mest ställningskrig. Men så efter en kvart gjorde IFK-försvaret ett ödesdigert misstag, vilket direkt ledde till ett baklängsmål genom påpasslige Joakim Berggren.

 

Några minuter senare tilldömdes Högsby straff, vilken Daniel Melzén säkert sköt i nät. Därmed gick luften ur blåvitt, och resten av matchen blev en formalitet.

Slutresultatet blev således 0-2, men kunde lika gärna varit 0-0.

 

Denna gång det dock inte helt nattsvart för IFK som det var i förra lördagens match. Nyförvärvet från Kalmar FF Jakob Rydberg visade fina takter och kommer att bli en fin tillång för blåvitt under hösten. Även mittbacksparet Hampus Savolainen och Jim Halvorsen får ett plus i kanten. Dessa plockade ned det omtalade nyförvärvet från OAIK Johan Persson helt, så att han inte uträttade ett dugg av värde.

 

Däremot saknade tyvärr IFK, som i så många andra matcher, ett ordentligt djupledsspel som kan hota och sätta press på motståndarförsvaret.

 

Nästa match blir oerhört viktig för IFK. på lördag 16/8 spelar mot borta mot Tranås FF på Bredstorps konstgräs. Tre poäng krävs för att hålla liv i chansen att klara nytt kontrakt.

Skribent: Kent Persson
E-post: This is a mailto link
okg_logotype
Oskarshamn Energi
swedbank_logo
SKB
 
elajo
coop_extra
 Dina_166px
 dekra
holmgrens_bil_nyil 
 

Postadress:
IFK Oskarshamn - Fotboll
Box 168
57224 Oskarshamn

Kontakt:
Tel: 049110670
E-post: kansli@ifkoskarshamn...

Se all info