Hoppa till sidans innehåll

Nära skräll mot serieledarna

21 SEP 2015 09:51
IFK var nära att ställa till med en rejäl skräll borta mot serieledande SUF Star, Växjö, i elitfyran. Efter en jämn och spännande match vann till slut SUF med 3-2.
  • Skapad: 21 SEP 2015 09:51

Med en åderlåten spelartrupp åkte IFK till Växjö för att möta suveräna serieledarna SUF Star. Förhoppningen var att hålla nederlagssiffrorna nere på en anständig nivå.

 

Men det blev mycket bättre än så. De blåvita spelarna visade upp en härlig inställning och kämpaglöd, och pressade serieledarna ända in i slutskedet. Visserligen stod det 2-0 i paus, men IFK-arna vek inte ned sig utan visade rätta hjärtat.

 

Tio minuter in på andra halvlek reducerade Henrik Karlsson med ett snyggt skott i krysset, och nu fanns också bud på kvittering vid några tillfällen.

 

En frispark direkt i mål kvarten före full tid gav dock SUF ledningen med 3-1. IFK kom dock igen ytterligare en gång, och några minuter före slutsignalen svarade skyttekrungen Jimmy Gullqvist för en ny reducering till 3-2. Dessutom hann IFK med ytterligare en kvitteringschans......

 

All heder till IFK-arna för en hedervärd insats. Extra plus till debuterande backen 15-årige Gustav Lindqvist samt mittbacken Manh Dinh.

 

Nu återstår två matcher. På lördag 26/9 borta mot Hovmantorp och sedan avslutningsvis hemma mot Växjö BK lördag 3/10. Sedan gäller att blicka framåt mot 2016.....

Skribent: Kent Persson
E-post: This is a mailto link
okg_logotype
Oskarshamn Energi
swedbank_logo
SKB
 
elajo
coop_extra
 Dina_166px
 dekra
holmgrens_bil_nyil 
 

Postadress:
IFK Oskarshamn - Fotboll
Box 168
57224 Oskarshamn

Kontakt:
Tel: 049110670
E-post: kansli@ifkoskarshamn...

Se all info