Hoppa till sidans innehåll

Ny hedersam förlust

24 AUG 2014 10:41
På fredagskvällen noterade IFK återigen en hedersam förlust i elitfyran i mötet med serietvåan Hvetlanda GIF. Gästerna vann en jämn match med 1-2 efter en mållös första halvlek.
  • Skapad: 24 AUG 2014 10:41

IFK staplar upp hedersamma förluster på löpande band i elitfyran. Av de hittills elva förlusterna har det blivit fem uddamålsförluster och fem förluster med två måls marginal där det i tre matcher ändå sista målet kommit till i slutminuterna.

 

Matchen på Arena Oskarshamn mot formstarka serietvåan Hvetlanda GIF blev inget undantag. Första halvleken var jämn med ett litet övertag för IFK, som hade halvlekens bästa chans via ett stolpskott. 0-0 i paus och det var femte gången i år som blåvitt spelat en mållös första halvlek mot lag på övre halvan, men ändå förlorat till slut.

 

I andra halvlek inledde gästerna bäst och tog också ledningen efter fem minuter efter ett fint inspel från vänsterkanten. Hemmalaget gav dock inte upp utan kämpade på bra, vilket också gav utdelning i 70:e minuten. Victor Ivarsson fälldes i friläge, domaren dömde straff men inte målchansutvisning, vilket brukar vara fallet i sådana lägen. Själva har IFK råkat ut för sådana domslut. Straffen satte Victor Ivarsson säkert i nät, och det fanns hopp om välbehövligt poäng för Kamraterna.

 

Men efter kvitterigen tog gästerna åter hand om spelet och pressade ordentligt mot ett ganska tröttkört IFK. Åtta minuter före full tid kom avgörandet. Ett inspel från högerkanten nickades snyggt i mål. Därefter orkade inte IFK komma igen.

 

Trots förlusten en stor eloge till ett väl kämpande IFK, som visade god moral och inställning, vilket gör att det fortfarande finns hopp om att ordna en kvalplats för att hänga kvar i serien.

 

På fredag spelar IFK borta i Kalmar mot Ängö BK.

Skribent: Kent Persson
E-post: This is a mailto link
okg_logotype
Oskarshamn Energi
swedbank_logo
SKB
 
elajo
coop_extra
 Dina_166px
 dekra
holmgrens_bil_nyil 
 

Postadress:
IFK Oskarshamn - Fotboll
Box 168
57224 Oskarshamn

Kontakt:
Tel: 049110670
E-post: kansli@ifkoskarshamn...

Se all info