Hoppa till sidans innehåll

Oavgjort derby

17 SEP 2018 11:51
Det blev en tuff derbymatch för IFK i Påskallavik mot IF Stjärnan. Blåvitt lyckades dock spela oavgjort 1-1, och tog därmed en oerhört viktig poäng.
  • Skapad: 17 SEP 2018 11:51

Som väntat blev det hårt motstånd mot serietrean. Men i och med det oavgjorda resultatet är IFK fortfarande, obesegrade och avståndet till IFK Västervik är fyra poäng när tre omgångar återstår. Även för Stjärnan var poängen värdefull, då försprånget till Ruda ökade till fyra poäng vid kvalstrecket.

Det blev en ganska jämn match där man trots allt får erkänna att Stjärnan låg närmast segern. IFK öppnade dock bäst och tog ledningen redan i 7:e minuten genom Valon Seferi med en snygg lobb. Efterhand tog sig hemmalaget in i matchen och i 36:e minuten kvitterade förre IFK-aren Emil Ulmborg med en elegant nick efter frispark.

I andra halvlek blev det mest ställningskrig. Stjärnan hade en frispark i stolpen av Emil Ulmborg, medan Johan Törnström hade ett skott i ribban för IFK.

1-1 stod sig tiden ut vilket då innebar att båda lagen tog varsin viktig och välbehövlig poäng.

På fredag 21/9 kl 19.00 spelar IFK mot Kåremo på Arena Oskarshamn i en match där sponsorerna bjuder publiken på fri entré. Räkna med ett ordentligt laddat IFK i denna matchen......

Skribent: Kent Persson
E-post: This is a mailto link
okg_logotype
Oskarshamn Energi
swedbank_logo
SKB
 
elajo
coop_extra
 Dina_166px
 dekra
holmgrens_bil_nyil 
 

Postadress:
IFK Oskarshamn - Fotboll
Box 168
57224 Oskarshamn

Kontakt:
Tel: 049110670
E-post: kansli@ifkoskarshamn...

Se all info