Hoppa till sidans innehåll

Oavgjort i Gullringen

19 MAJ 2019 09:50
IFK svarade för en stark insats genom att klara oavgjort i den svåra bortamatchen mot topptippade Gullringens GIF. Slutresultatet blev 1-1.
  • Skapad: 19 MAJ 2019 09:50

Hemmalaget tog ledningen redan i andra minuten genom ett turligt mål som ändrade riktning och rullade försmädligt i mål. IFK misströstade dock inte utan tog över spelet och skapade flera chanser. Efter en kvart kom också en rättvis kvittering genom Victor Olsson efter fint förarbete av Stephen Tchouate.

Ganska jämnt spel resten av halvleken och 1-1 stod sig till pausen.

I andra halvlek tog Gullringen, som kvalade till division 3 i fjol, över spelet mer och mer och pressade tillbaka IFK. Genom ett kämpastarkt spel lyckades dock blåvitt hålla undan och klara en viktig poäng. Framförallt en stor eloge till fyrbackslinjen Erik Lampe, Jwan Mardini, Johan Kvarnmyr och Rasmus Karlsson, och de gånger hemmalaget tog sig igenom stod målvakten Adam Thelaus i vägen. Framförallt på övertid stod den sistnämnde för en riktig fantomräddning.

Kommande vecka står två matcher på programmet för IFK. På tisdag 21/5 kl 19.00 spelar blåvitt hemma på Arena Oskarshamn i Toyota Cup mot div-2-laget Nässjö FF, och på fredag 24/5 är det ny bortamatch i serien mot Stensjöns IF.

Skribent: Kent Persson
E-post: This is a mailto link
okg_logotype
Oskarshamn Energi
swedbank_logo
SKB
 
elajo
coop_extra
 Dina_166px
 dekra
holmgrens_bil_nyil 
 

Postadress:
IFK Oskarshamn - Fotboll
Box 168
57224 Oskarshamn

Kontakt:
Tel: 049110670
E-post: kansli@ifkoskarshamn...

Se all info