Hoppa till sidans innehåll

Oavgjort i hemmapremiären

28 APR 2014 09:15
Hemmapremiären i elitfyran mot IFK Stockaryd/Rörvik utspelades i härligt sommarväder, men tyvärr var spelet inte av samma kaliber. Trots blev det dock till slut en poäng för blåvitt.
  • Uppdaterad: 08 JUN 2016 02:19

Förhoppningarna var stora inför hemmapremiären och första matchen för IFK i elityfyran sedan 2008. Det verkade dock som de blåvita spelarna var tyngda av stundens allvar. Spelet var krampartat och trots att IFK hade ett visst spelövertag skapades inga större målchanser. Det närmaste man kom ett mål var en ribbträff efter kalabalik. Första halvleken slutade mållös.

 

Andra halvleken blev till en början inte bättre än den första, och 20 minuter före full tid kom det man befarade. Ledningsmål för gästerna och nu såg det ut som att IFK skulle bli poänglösa igen. Men baklängesmålet verkade fungera som en väckarklocka för hemmaspelarna. Sista kvarten blev riktigt bra. Helt plötsligt började alla springa, kämpa och arbeta som ett lag. Flera målchanser skapades. Eric Bengtsson frispelade Amar Zubcevic, som prickade stolpen och Victor Ivarsson satte returen i nät. 1-1.

 

Efter kvitteringen hade IFK några fina chanser att avgöra. Nu gäller det att ta med sig sista kvarten inför nästa match borta mot Högsby på fredag 2 maj. Alla måste inse att man måste arbeta för varandra och laget under hela matchen för att det skall bli resultat.

 

Men redan i morgon tisdag är IFK i farten igen. Bortamatch i Smålandscupen mot Ruda IF på Högsbys konstgräs.

 

Skribent: Kent Persson
E-post: This is a mailto link
okg_logotype
Oskarshamn Energi
swedbank_logo
SKB
 
elajo
coop_extra
 Dina_166px
 dekra
holmgrens_bil_nyil 
 

Postadress:
IFK Oskarshamn - Fotboll
Box 168
57224 Oskarshamn

Kontakt:
Tel: 049110670
E-post: kansli@ifkoskarshamn...

Se all info