Hoppa till sidans innehåll
Foto: Roger Ljung Bengtsson igenom Habo-försvaret

Oavgjort i kvalpremiären

13 OKT 2014 10:21
Det blev en målrik tillställning i första kvalmatchen när IFK tog emot Habo IF på Arena Oskarshamn. Matchen slutade 4-4 efter 3-3 i paus.
  • Uppdaterad: 08 JUN 2016 02:19

Gästerna chockstartade med ledningsmål redan i första anfallet på en snabb omställning sedan IFK missat en passning på mittfältet. IFK tog sig dock samman och innan tio mijnuter var spelade hade hemmalaget vänt till ledning med 2-1 efter mål av Victor Ivarsson och Henrik Karlsson.

 

Matchen fick ytterligare en vändning då Habo första kvitterade på straff i 17:e minunten och därefter tog ledningen med 2-3 efter en halvtimme. Tre minuter före full tid fastställde IFK:s Victor Ivarsson pausresultatet 3-3 med ett snyggt skott i nättaket.

 

Sex minuter in på andra halvlek tog Habo åter ledningen med 3-4, och det blev uppförsbacke igen för blåvitt. Kvitteringen skulle dock komma. I 20:e minuten prickade Jakob Rydberg in 4-4 i krysset efter förarbete av Sebastian Johansson.

 

Under matchens sista 20 minuter hade gästerna det mesta av spelet, men åndå var IFK närmast av avgöra med Sebastian Johanssons skott i ribban.

 

Trots allt får Kamraterna vara nöjda med en poäng, och nu gäller det att ge järnet i de två återstående matcherna mot Hovmantorp och Bredaryd/Lanna. IFK måste visa upp snabbare passningsspel och rörlighet utan boll om det skall gå vägen.

 

Bäst betyg i denna matchen får anfallarna Victor Ivarsson och Henrik Karlsson.

 

På lördag 18/10 kl 15.00 spelar IFK nästa kvalmatch borta mot Hovmantorp.

 

Skribent: Kent Persson
E-post: This is a mailto link
okg_logotype
Oskarshamn Energi
swedbank_logo
SKB
 
elajo
coop_extra
 Dina_166px
 dekra
holmgrens_bil_nyil 
 

Postadress:
IFK Oskarshamn - Fotboll
Box 168
57224 Oskarshamn

Kontakt:
Tel: 049110670
E-post: kansli@ifkoskarshamn...

Se all info