Hoppa till sidans innehåll

Seger och oavgjort mot AFC

07 APR 2014 09:10
Kamraterna har träningsspelat mot AFC (nybildade Ariel/Fårbo) med båda lagen under den gångna helgen. Det resulterade i klar IFK-vinst för A-laget på lördagen med 4-0, medan B-matchen på söndagen slutade oavgjort 3-3
  • Uppdaterad: 08 APR 2014 15:51

I A-lagsmatchen tog IFK hand om taktpinnen direkt, och tog ledningen redan i första minuten genom Victor Ivarsson framspelad av Eric Bengtsson. Därefter var det total blåvit dominans under hela första halvleken. Victor Ivarsson var i toppform och spädde på med både 2-0 och 3-0, det senare målet en riktigt delikatess. Således ett äkta hat-trick av Victor. Innan första halvlek var till ända ökade Anton Saveteg IFK-ledningen till 4-0.

 

Tyvärr fortsatte inte det fina IFK-spelet i andra halvlek. Visst hade IFK ett klart övertag och flera chanser att öka ledningen, men även AFC hade några chanser till reducering. Otto i IFK-målet höll dock nollan liksom i torsdagens match mot Hultsfred (seger med 2-0).

 

Hela IFK-laget får överbetyg för den fina första halvleken givetvis med extra plus för pigge tremålsskytten Victor Ivarsson.

 

I B-lagsmatchen på söndagsmorgonen verkade det som om IFK-arna inte riktigt vaknatnär matchen drog igång. Ledning direkt för AFC och därefter två självmål av IFK gjorde att ställningen snabbt var 0-3. IFK repade dock mod och hade sedermera ett klart spelövertag. Robin Lund reducerade innan paus, och i andra halvlek jagade blåvitt fler mål. Men utdelningen kom inte förrän i matchens sista minut. Då gjorde först Kardo Betkari 2-3, och i anfallet efter fastställde han slutresultatet 3-3 på straff. Bra moral av IFK av komma igen efter den usla starten.....

 

Kommande helg spelar A-laget genrep mot seriekonkurrenten Hvetlanda GIF på Arena Oskarshamn på lördag 12/4 kl 12.00. B-laget spelar mot Högsby IK på söndag kl 12.00 också på Arena Oskarshamn.

 

 

Skribent: Kent Persson
E-post: This is a mailto link
okg_logotype
Oskarshamn Energi
swedbank_logo
SKB
 
elajo
coop_extra
 Dina_166px
 dekra
holmgrens_bil_nyil 
 

Postadress:
IFK Oskarshamn - Fotboll
Box 168
57224 Oskarshamn

Kontakt:
Tel: 049110670
E-post: kansli@ifkoskarshamn...

Se all info