Hoppa till sidans innehåll

Skön premiärseger

18 APR 2016 10:55
Det blev en lyckad seriepremiär för IFK i sydöstra fyran, och med en 15-årig debutant som matchhjälte. 3-1 (2-1) blev segersiffrorna borta mot Gullabo/Gullaboås.
  • Skapad: 18 APR 2016 10:55

Det var med viss oro blåvitt åkte till seriepremiär i Gullabo. Första gången på vanligt naturgräs för säsongen, och dessutom en något tunn trupp på grund av olika orsaker.

 

Oron visade sig obefogad då IFK visade upp en härlig inställning av sällan skådat slag både på och utanför planen. Spelarna visade upp en attityd man inte sett på länge, vilket visar hur viktigt det är med rätt inställning.

 

Efter cirka en kvart nickade Henrik Karlsson in IFK:s första seriemål för säsongen efter ett fint vänsterinlägg från Baran Bedirhanoglu. Hemmalaget gav inte upp och kvitteringen kom efter halvtimme. Fem minuter före pausvilan satte dock Fredrik Lindh säkert in pausresultatet 1-2 efter bra framspelning från Simon Johansson.

 

I andra halvlekens inledning pressade hemmalaget på för kvittering, men IFK redde med stor kämpaglöd ut detta, och tog sedermera över matchen. Efter tio minuter slog Fredrik Lindh ett fint inlägg som 15-årige debutanten Felix Carlsson mötte direkt med vänsterfoten, men en hemmaförsvarare räddade i sista stund på mållinjen.

 

Felix gav sig dock inte och några minuter senare lobbade han in 1-3 via stolpen från vänsterkanten. Ett i allra högsta grad vinstgivande mål.

 

IFK hade sedan chanser att utöka ledningen. Simon Johansson var helt frispelad av Fredrik Lindh, men hemmamålvakten räddade med yttersta tåspetsen. I slutskedet trodde alla att Simon gjort 1-4, men målet vinkades oerhört tveksamt bort för offside. Men som tur var påverkade det inte resultatet.

 

En gedigen seriepremiär av de blåvita spelarna där alla skall ha överbetyg för en bra match och härlig inställning. Extra plus till Otto Petersson i målet samt Henrik Karlsson och Fredrik Lindh.

 

Närmast väntar två hemmamatcher för IFK. Först nu på fredag 22/4 kl 19.00 mot IFK Påryd.

 

 

Skribent: Kent Persson
E-post: This is a mailto link
okg_logotype
Oskarshamn Energi
swedbank_logo
SKB
 
elajo
coop_extra
 Dina_166px
 dekra
holmgrens_bil_nyil 
 

Postadress:
IFK Oskarshamn - Fotboll
Box 168
57224 Oskarshamn

Kontakt:
Tel: 049110670
E-post: kansli@ifkoskarshamn...

Se all info