Hoppa till sidans innehåll

Viktig match för A-laget

08 MAJ 2014 14:17
Seriespelet har inte börjat så bra för Kamraterna i elitfyran. Endast en inspelad poäng på de tre inledande matcherna. På lördag 10/5 kl 16.00 hoppas vi på första trepoängaren.
  • Uppdaterad: 08 MAJ 2014 22:05

IFK gästas av Tranås FF på Arena Oskarshamn. Tranås förlorade de två första matcherna, men vann senast mot Tjust FF med klara 4-1 och verkar på gång. IFK verkade också på gång i derbymatchen senast borta mot Högsby IK. Ledning med 0-1 ända tills 20 minuter före full tid. Två tveksamma utvisningar grusade dock blåvitts förhoppning om seger, och hemmalaget vände till 3-1.

 

Man kunde dock skönja en viss ljusning i Kamraternas inställning jämfört med de två inledande matcherna. Framförallt är det viktigt att alla visar rätt inställning och kämpaanda. Fotboll är ett lagspel och samtliga både på och utanför planen måste visa att man har hjärtat för klubben och laget. Det räcker med att någon eller några spelare inte gör sitt bästa för att allt skall raseras. Men undertecknad är övertygad om att samtliga tar sitt ansvar och gör sitt yttersta. Gör alla det och man ändå förlorar, då har man ju inget att förebra sig för, då är det bara att gratulera en bättre motståndare.....

 

Tyvärr saknar IFK Jim Halvorsen och David Pettersson, som båda är avstängda efter sina utvisningar i Högsby. Däremot är Robin Martinsson tillbaka efter sin avstängning. Detta är också något som blåvitt som mäste bli bättre på, det håller inte att dra på sig gula kort stup i ett, det kostar på i längden.

 

Gästande Tranås har inte IFK mött på över 40 år. 1973 spelade IFK mot de båda tranåslagen BOIS och AIF i gamla division 3 (tredje divisionen). Dessa båda tranåslag har sedermera sammanslagits till Tranås FF, som dock inte haft några större framgångar.

 

Vi hoppas på ett stort stöd från alla IFK-are på lördag på Arena Oskarshamn för att heja fram blåvitt till årets första trepoängare.

 

Skribent: Kent Persson
E-post: This is a mailto link
okg_logotype
Oskarshamn Energi
swedbank_logo
SKB
 
elajo
coop_extra
 Dina_166px
 dekra
holmgrens_bil_nyil 
 

Postadress:
IFK Oskarshamn - Fotboll
Box 168
57224 Oskarshamn

Kontakt:
Tel: 049110670
E-post: kansli@ifkoskarshamn...

Se all info