Hoppa till sidans innehåll

Derbyseger mot Stjärnan

04 JUN 2018 10:26
Det blev seger för IFK i den med stort intresse emotsedda derbymatchen mot IF Stjärnan. Inför cirka 300 personer i stekande sol vann blåvitt med 2-1 efter ledning med 2-0 i paus.
  • Skapad: 04 JUN 2018 10:26

IFK var det bättre laget under nästan hela första halvleken, och 2-0-ledningen var fullt motiverad även om gästerna hade en fin nick i ribbans underkant i slutminuten.

Efter samspel mellan Victor Olsson och Simon Johansson satte den förstämnde distinkt in IFK:s ledningsmål efter cirka en kvart. Spelet förlades nästan hela tiden på Stjärnans planhalva, och fem minuter före paus skarvnickade Rasmus Karlsson mycket snyggt in Victor Olssons vänsterhörna.

I andra halvlek fick gästerna betydligt mer att säga till om och IFK fick mest försvara sig. Några riktigt heta chanser skapade dock inte Stjärnan. Reduceringen till 2-1 kom inte förrän på övertid, och strax efter avspark kom slutsignalen.

Glada IFK-are kunde därmed konstatera att serieledningen utökats till fyra poäng eftersom Västervik återigen förlorade. Givetvis ett mycket bra läge för IFK som vunnit sju matcher och spelat oavgjort i en. Men än återstår många matcher....

Derbymatchen lockade många åskådare. Dock var det alldeles för varmt vilket säkert skrämde bort en del. Båda lagen kämpade väl i den stekhet solen och 30 graders värme. Allra bäst i IFK Kalle Furuskog och Rasmus Karlsson, men en eloge till samtliga spelare för en väl genomförd kämpamatch.

Nu väntar en veckas välbehövligt uppehåll för IFK-spelarna. Nästa match spelas måndag 11/6 borta mot IFK Kåremo.

Skribent: Kent Persson
E-post: This is a mailto link
okg_logotype
Oskarshamn Energi
swedbank_logo
SKB
 
elajo
coop_extra
 Dina_166px
 dekra
holmgrens_bil_nyil 
 

Postadress:
IFK Oskarshamn - Fotboll
Box 168
57224 Oskarshamn

Kontakt:
Tel: 049110670
E-post: kansli@ifkoskarshamn...

Se all info