Hoppa till sidans innehåll

Förlust i seriefinalen

01 OKT 2018 10:17
IFK förlorade seriefinalen borta mot IFK Västervik med 4-2 (2-1). Därmed spräcktes IFK:s fina nolla i förlustkolumnen i 21:a omgången.
  • Skapad: 01 OKT 2018 10:17

Förlusten innebär att IFK måste vinna avslutningsmatchen på söndag hemma mot Timmernabbens IF för att säkra seriesegern. Detta under förutsättning att Västervik vinner sin bortamatch mot Fårbo FF. Tappar Västervik poäng i Fårbo är seriesegern ändå klar...

Seriefinalen i Västervik spelades på en svårbemästrad och ojämn gräsmatta. Det innebar att passningsspelet lyste med sin frånvaro, och matchen präglades av mycket långbollar och kamp på mittfältet.

Hemmalaget tog ledningen på straff, men IFK kvitterade genom Johan Törnström också på straff. I slutet av halvleken tog Västervik åter ledningen något turligt genom ett skott som ändrade riktning på en IFK-försvarare.

Efter paus startade IFK starkt och kvitteringen kom efter fem minuter genom Viktor Olsson efter ett snabbt och bra anfall. 2-2 skulle räcka för blåvitt och resultatet stod sig till tio minuter före slut. Det såg ganska stabilt ut och inget av lagen skapade något särskilt farligt. Men då åkte IFK på en utvisning och innan laget hunnit omorganisera sig satte Västervik dit det ödesdigra 3-2-målet. IFK försökte med alla medel kvittera igen men i stället kontrade hemmalaget in slutresultatet 4-2.

Så nu gäller det för IFK-grabbarna att ladda om batterierna till söndagens avgörande match mot Timmernabbens IF på Arena Oskarshamn.

Skribent: Kent Persson
E-post: This is a mailto link
okg_logotype
Oskarshamn Energi
swedbank_logo
SKB
 
elajo
coop_extra
 Dina_166px
 dekra
holmgrens_bil_nyil 
 

Postadress:
IFK Oskarshamn - Fotboll
Box 168
57224 Oskarshamn

Kontakt:
Tel: 049110670
E-post: kansli@ifkoskarshamn...

Se all info