Hoppa till sidans innehåll

Förlust mot Tuna

01 JUL 2019 10:18
Läget försämrades för IFK i serietabellen när det blev förlust hemma mot IFK Tuna. Trots blåvit ledning med 2-1 i paus vände Tuna till 2-4 i andra halvlek.
  • Skapad: 01 JUL 2019 10:18

IFK tog emot ett formstarkt IFK Tuna som kom till Arena Oskarshamn med fem raka segrar och målskillnad 22-4. Tyvärr var hemmalaget drabbat av både skador, sjukdom och avstängning av flera spelare, men ersättarna som kom in skötte sig bra, och efter första halvlek såg det riktigt ljust ut för IFK. 

Efter att Tuna haft hand om första kvarten och tagit ledningen med 0-1 tog hemmalaget över kommandot totalt sista halvtimmen av första halvleken. Det resulterade bland annat i två snygga nickmål av Dexter Karlsson och fullt rättvis IFK-ledning i paus med 2-1.

IFK startade även andra halvlek förtroendeingivande och det såg lovande ut. Men två snabba Tuna-kontringar vände åter matchen till 2-3 för gästerna. Därefter lyckades inte IFK komma igenom Tunas starka försvarsmur utan i stället blev det 2-4 i slutsekunderna.

En tung förlust för IFK som fortfarande parkerar på negativ kvalplats, och nu ökar också avståndet till de framförvarande lagen.

Chansen finns att minska avståndet i våromgångens sista match som spelas borta mot IFK Västervik på onsdag 3/7. Västervik är på placeringen över IFK med fyra poängs avstånd.

Skribent: Kent Persson
E-post: This is a mailto link
okg_logotype
Oskarshamn Energi
swedbank_logo
SKB
 
elajo
coop_extra
 Dina_166px
 dekra
holmgrens_bil_nyil 
 

Postadress:
IFK Oskarshamn - Fotboll
Box 168
57224 Oskarshamn

Kontakt:
Tel: 049110670
E-post: kansli@ifkoskarshamn...

Se all info