Hoppa till sidans innehåll

Viktig seger för IFK

15 MAJ 2017 10:55
IFK var i behov av en trepoängare efter den dåliga starten i serien. Därför var 3-2-segern hemma mot Runsten/Möckleby oerhört välbehövlig.
  • Skapad: 15 MAJ 2017 10:55

Tre förluster på de fyra inledande matcherna var inte den start på serien som IFK hade önskat. Därför kändes en seger hemma på Arena Oskarshamn mot Runsten/Möckleby nödvändig.

Blåvitt startade också matchen i högt tempo, och ledningsmålet kom redan efter två minuter genom Anton Saveteg efter hörna. I 20:e minuten ökade Rasmus Karlsson till 2-0 också efter hörna. Överlag slogs jättefina hörnor av Habib Askar och Jonas Saari. Det blev farlig målchans vid i princip varje hörna. IFK hade flera chanser att utöka ledningen, bl.a. ett par bollar i trävirket.

En kvart in i andra halvlek ökade Filip Hjelm på till 3-0 efter bra förarbete av Valon Seferi, och man trodde att matchen definitivt var avgjord. Men gästerna ville annat och gav inte upp. Strax efter kom reduceringen till 3-1 och tio minuter före full tid blev det även 3-2. Kvitteringen hängde i luften, men blåvitt redde ut anstormningen och tog därmed tre viktiga poäng.

På fredag 19/5 blir det en ny tuff uppgift för IFK. Topplaget Läckeby väntar på bortaplan.

Skribent: Kent Persson
E-post: This is a mailto link
okg_logotype
Oskarshamn Energi
swedbank_logo
SKB
 
elajo
coop_extra
 Dina_166px
 dekra
holmgrens_bil_nyil 
 

Postadress:
IFK Oskarshamn - Fotboll
Box 168
57224 Oskarshamn

Kontakt:
Tel: 049110670
E-post: kansli@ifkoskarshamn...

Se all info